Vragen
 
 


Wat doet een diëtist? 
De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. De diëtist kan u een persoonlijk voedingsadvies gegeven waarbij rekening wordt gehouden met u wensen en behoeften uw wensen, behoeften en levenstijl?

Kan de diëtist u helpen uw eetgewoonten te veranderen?
De diëtist kan u voeding berekenen en beoordelen of u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor een optimale gezondheid. De diëtist geeft veel praktische informatie. Bijvoorbeeld over productkeuzes, hoe omgaan om te gaan met bijzondere gelegenheden of over lekkere en toch gezonde recepten. Met een kleine verandering een grote klacht verminderen of zels doen verswijnen
 
Mag ieder die voedingsadvies geeft zich diëtist noemen?
De titel van diëtist is wettelijk beschermd. Er is een vierjarige HBO- opleiding voeding en diëtetiek voor nodig. Als diëtist sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Door bij- en nascholing wordt mijn kwaliteit gehandhaafd.
 
Worden de consulten bij een diëtist vergoed?
Behandelingen door een diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt dus voor iedereen! Zie link kosten.
 
Heb je altijd een verwijzing nodig?
Met een verwijzing komt u in aanmerking voor een vergoeding. Uw huisarts, specialist of tandarts kan u doorverwijzen. Raadt bijvoorbeeld een fysiotherapeut of verloskundige aan om naar de diëtist te gaan dan heeft u een verwijzing nodig van u huisarts om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Natuurlijk kunt u ook zonder verwijzing naar de diëtist, dan zijn de kosten echter voor eigen rekening. 

Kan ik de diëtist ook vragen een groepsvoorlichting te verzorgen?
Op aanvraag kan ik u als diëtist een groepsvoorlichting verzorgen. Voorbeelden van thema’s zijn: verantwoord afvallen, gezonde voeding bij kinderen, voeding en diabetes, voeding en osteoporose en vele andere onderwerpen.